Vůně uzeného masa je nepřekonatelná

Podzimní nebo zimní čas si častokrát zpříjemňujeme zabijačkovými pochoutkami a k těm bezpochyby patří i uzení masa. Než se ovšem vloží do udírny, tak ho ještě čeká nějaká úprava a samozřejmě ještě určitá doba, než bude připraveno k samotnému uzení. Zkušení kuchtíci i milovníci uzení již mají praxi jak naložit maso na uzení a tak jim tato […]

Podzimní nebo zimní čas si častokrát zpříjemňujeme zabijačkovými pochoutkami a k těm bezpochyby patří i uzení masa. Než se ovšem vloží do udírny, tak ho ještě čeká nějaká úprava a samozřejmě ještě určitá doba, než bude připraveno k samotnému uzení. Zkušení kuchtíci i milovníci uzení již mají praxi jak naložit maso na uzení a tak jim tato příprava nedá nijak moc práce. A naopak dávají začátečníkům velmi cenné rady.

Jak na to

  • V první řadě se musí maso vybrat, někdo má rád libovější, jiný si zase klidně dát pěkně porostlý bůček. Udit se samozřejmě může různé maso nejen vepřové, vhodné je rovněž kuřecí a rozhodně neodoláte ani čerstvě vyuzené rybě nebo sýru.
  • Podle receptu maso nasolíte, případně můžete přidat i koření.
  • Někdo maso vloží do nádoby, kde bude o něj pečovat, ale v současné době se dá využít i vakuovačka. Naložené maso se vloží do váčku, vysaje vzduch a zataví. Každý může použít jinou techniku, jak naložit maso na uzení.
  • A teď je čas na odpočinek.

Naložené maso se pak omyje a vloží do vyhřáté udírny, kde po několika hodinách je připraveno k zakrojení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup